Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mehmet Ali Özerkan, Kocatepe’de düzenlenecek olan Zafer Haftası kutlamalarının, ülkenin kurtuluş fitilinin ateşlendiği yer olması nedeniyle büyük önem taşıdığını, en az Çanakkale kadar görkemli kutlanması gerektiğini vurguladı.

Dernek Genel Başkanı Mehmet Ali Özerkan, dernek üyeleriyle birlikte Zafer Haftası başlangıcında Utku Anıtı önünde basın toplantısı düzenledi.

ZİYARET ÖNCESİ AÇIKLAMA

25 Ağustos Cumartesi günü saat 16:00’da Anıtpark Utku Anıtı önünde açıklama yapan Dernek Başkanı Mehmet Ali Özerkan, derneğin 43’ncü kuruluş yıldönümünde Büyük Taarruzun 96’ncı kutlamaları nedeniyle gerçekleştirdikleri Zafer Yürüyüşü öncesi yaptıkları ziyaret nedenlerini dile getirdi. Özerkan, vatanın düşman işgalinden kurtuluşu için her türlü fedakarlığı yapan atalara, gazi ve şehitlere olan minnet borcunu bir nebze de olsa ödeme amacıyla onların yaşadıklarını biraz olsun hissetmek istediklerini belirtti. Özerkan, “Büyük Taarruz ile başlayıp Büyük Zafer ile noktalanan ulusal bağımsızlık savaşımızın önemini, tüm nedenlerini, sonuçlarını ve kazanımlarını genç kuşaklara aktarabilmektir. Zafere giden yolda Büyük Taarruz sırasında ilk adımın atıldığı Afyonkarahisar coğrafyasının tarihsel önemini anlatabilmektir. Türk gençliğinin Atatürk ilke ve devrimleri ışığında, zorluklardan ve engellerden yılmadan 96 yıl önce ki karanlık ve azimle yürüdüğünü tüm dünyaya göstermektir” dedi.

TÜRK İNSANI VATANINA SAHİP ÇIKTI

Zafere giden yolda Büyük Taarruz sırasında ilk adımın atıldığı Afyonkarahisar coğrafyasının tarihsel önemini anlatmak istediklerin vurgulayan Özerkan, “Türk gençliğinin Atatürk ilke ve devrimleri ışığında, zorluklardan ve engellerden yılmadan, 96 yıl önce ki kararlılık ve azimle yürüdüğünü tüm dünyaya göstermektedir ki 15 Temmuz bunun en çarpıcı örneğini oluşturmuştur. Türk insanı, vatanı için kendisine doğrultulan silahların üzerine gidecek kadar cesaret ve kararlılıkla vatanımızın bölünmez bütünlüğüne sahip çıkmıştır. Bugün içinde bulunduğumuz zor günlerin aşılmasında o günkü milli ve manevi duyguları yüreğimizin derinliklerinde hissedebilmek ve gereğinin yapılması noktasında ulus olarak üzerimize düşen görevleri birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde gerçekleştirebilmektir.” diye konuştu.

KOCATEPE ÇOK ÖNEMLİ BİR YER

Kocatepe’de düzenlenecek olan Zafer Haftası kutlamalarının, ülkenin kurtuluş fitilinin ateşlendiği yer olması nedeniyle çok önemli bir yere sahip olduğuna değinen Özerkan, “En az Çanakkale kadar görkemli kutlanması gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle tüm ülke insanının katılımının sağlanması gerektiğini düşünüyoruz. Kurtuluş Savaşında Afyonkarahisar coğrafyasının büyük bir öneminin olduğu herkesçe bilinmektedir. Cumhuriyetin çatısının çatıldığı Afyonkarahisar; Anadolu’nun geçiş noktası olduğu gibi Büyük Zaferin de kilidi olmuştur. Önemli bir kısmı ilimizde geçen ve zaferle sonuçlanan Büyük Taarruzun ilk karargâhı Kocatepe de kurulmuştur. Şuhut ilçesinden Kocatepe’ye 1922 Ağustos’un 25’ni, 26’na bağlayan gece hareket eden komuta grubu, Başkomutan Mustafa Kemal Paşa önderliğinde Fevzi Paşa ve İsmet Paşa’nın izlediği yol, ülkemizin düşman işgalinden kurtuluşunun başlangıç noktası olmuştur. Vatanımızı düşman işgalinden kurtaran başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz” şeklinde konuştu.

BAYRAK İNMEYECEK, TOPRAK BÖLÜNMEYECEK

“Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadeleriyle bir olmalıyız, iri olmalıyız, diri olmalıyız” diyen Özerkan şöyle konuştu: “Birliğimize ve beraberliğimize kasteden, ülkemizi bölüp parçalamak isteyen vatan hainlerine fırsat vermemeliyiz, vermeyeceğiz. Bizler birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde hareket ettiğimiz sürece dışarıdan gelecek hiçbir tehdit ve tehlikeye boyun eğmeyeceğiz. Ezanımızı dindirtmeyeceğiz, bayrağımızı indirtmeyeceğiz, toprağımızı böldürtmeyeceğiz. 18 Mart 1915 Çanakkale ruhunun ve 26 Ağustos 1922 Kocatepe ruhunun tekrar canlanması, tekrar şahlanması gerektiğine yürekten inanıyoruz. Ve diyoruz ki Allah birliğimizi, dirliğimizi bozmasın. Vatanımızın bölünmez bütünlüğünü korusun. Bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın. Bu vesile geçtiğimiz günlerde idrak ettiğimiz mübarek Kurban Bayramınızı en içten duygularımla kutluyorum. Tüm İslam alemi olarak sağlıklı, huzurlu ve mutluluk içerisinde daha nice bayramlar görmenizi Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”

TANITIM GÜNLERİ 8 KASIM’DA BAŞLIYOR

Afyonkarahisar İlçeleri ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mehmet Ali Özerkan, her yıl düzenlenen Ege İlleri Türkiye Tanıtım Günlerinin bu yıl 11’ncisinin 8-11 Kasım tarihlerinde düzenleneceğini açıkladı. Mehmet Ali Özerkan, Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan 11. Ege İlleri Türkiye Tanıtım Günleri etkinliklerinin Afyonkarahisar ve Ege bölgesine hayırlar getirmesini diledi. Özerkan şöyle konuştu: “İlimizin tanıtımına katkı verecek olan başta Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz olmak üzere, Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’a, İlçe Belediye Başkanlarımıza, Kaymakamlarımıza, sivil toplum kuruluşu temsilcilerimize, etkinlik günlerine katılacak olan tüm firma temsilcilerimize teşekkür ediyorum.”